Wat kun je regelen voor je overlijden met betrekking tot jouw social media accounts?

Het is sowieso verstandig om je wensen kenbaar te maken in een wilsbeschikking die je bij jouw verzekeringspapieren bewaart. Op die manier weten jouw nabestaanden wat jouw specifieke wensen zijn en kunnen zij dit (laten) afhandelen zoals jij het wilt.

De afhandeling van accounts verschilt per social media platform en er worden ook nog regelmatig wijzigingen in de procedures aangebracht. Wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn van bijvoorbeeld een memorial status en hoe je e.e.a. nu al kunt vastleggen. Je kunt ook afspraken maken hoe wij jouw accounts mogen afhandelen als het moment daar is.

Op dit moment is eigenlijk alleen Google een uitzondering. Google (Youtube, Gmail, Blogger) heeft een uitermate ingewikkelde procedure, zeker voor gebruikers buiten de USA (er is een gerechtelijke uitspraak nodig van een Amerikaanse rechter) en zelfs als deze (kostbare) procedure is gevolgd geeft Google nog geen enkele garantie dat accounts daadwerkelijk worden opgeheven/aangepast.
Daarom is het aan te raden om je Google accounts al bij leven te regelen, in de persoonlijke instellingen zijn daar specifieke opties voor.

Twitter, Facebook en LinkedIn hebben procedures en speciale settings waar je vooraf kennis van kunt nemen. Misschien wil je dat jouw mooiste momenten bewaard blijven en dat dierbaren toegang krijgen tot jouw mooiste momenten van je leven. Of je wilt juist dat alle accounts netjes worden afgesloten. Vooral Facebook heeft uitgebreide mogelijkheden.